• Al meer dan 500.000 doeken geleverd
  • GRATIS verzending vanaf € 48,-
  • Goedkoopste van Nederland!

Een moment geduld aub..

Tuinposter

VALENTIJNSACTIE: 60% korting - Je hebt nog dagen, uur, min.uten en sec.ondes

 

Wil je liever iets persoonlijkers?

Kies dan voor een tuinposter met een eigen foto of een tuinposter doorkijk eigen foto. Bij een tuinposter doorkijk eigen foto heb je de mogelijkheid om je foto in 3 verschillende doorkijkjes te zetten en te personaliseren.

 

Wat is een tuinposter?

Een tuinposter, ook wel tuin doek genoemd, is een speciaal soort poster, die bedoeld is om buiten op te hangen. Je kunt zo’n schilderij voor buiten op allerlei plaatsen ophangen. Denk bijvoorbeeld aan een lelijke, saaie schutting. Die is met een mooie schuttingposter gemakkelijk op te pimpen. Ook muren van tuinhuisjes en schuren kunnen je tuin behoorlijk verpesten. Ook hier is een tuin foto helemaal op zijn plaats!

Dit soort saaie plekken in je tuin kun je bijvoorbeeld heel mooi versieren met een zomerse tuinposter met een strand en duinen erop, een tuinposter met zee en strand, een tuinposter met een strandpad of een tuinposter met een tropisch strand. Met zo’n mooie afbeelding in je tuin lijkt het net of is er een extra dimensie aan je tuin toegevoegd, een soort raam of deur naar een andere wereld.

Om dit effect nog meer te benadrukken, kun je ook een tuinposter met een oude deur naar een strand maken. Zo lijkt het net of kun je echt door die deur het strand op stappen. Ook een tuinposter met een doorkijk door een raam versterkt dit effect. Je kunt ook andere tuinposters met doorkijkjes kiezen, zoals een tuinposter met een doorkijk van Toscane.

Met een tuindoek aan je schutting of muur voeg je dus een extra sfeertje toe aan je tuin, die je helemaal zelf kunt bepalen door een foto te kiezen naar jouw smaak!

Bij de collectiebeelden heb je de keuze uit ruim 25 collecties met in totaal meer dan 1000 verschillende beelden! Wil je liever een tuinposter die net zo mooi is, maar toch iets persoonlijker? Ga dan voor een tuinposter met eigen foto of met eigen doorkijkje!.

Je schutting verfraaien met een schutting doek

Bijna iedereen heeft wel een schutting om (een deel van) zijn tuin staan. Schuttingen zijn natuurlijk erg handig, omdat ze ervoor zorgen dat je privacy hebt in je tuin. Bovendien is de grens tussen twee tuinen dan duidelijk en gemakkelijk te zien. Maar er is één groot nadeel aan schuttingen: ze zijn niet mooi. Schuttingen verpesten vaak de sfeer in je tuin, hoe mooi en goed onderhouden die ook is. Met die saaie, lelijke bruine planken steken ze erg af bij je mooie gazonnetje en weelderige bloemperk. Je tuin ziet er hierdoor een stuk minder natuurlijk en groen uit. Bovendien lijken tuinen ook nog eens kleiner met zo’n hoge, lelijke schutting eromheen. Hier moet toch iets aan te doen zijn?

Er is absoluut iets aan te doen: gebruik je tuinposter als schuttingposter! Als je een tuinposter aan je schutting ophangt, zie je al die lelijke planken niet meer. Bovendien kan een schutting schilderij je tuin veel ruimtelijker en groener doen lijken, wat natuurlijk meehelpt aan de algemene sfeer van de tuin. Vooral bij kleine tuinen die omsloten zijn door hoge schuttingen, kan een schutting poster een enorm verschil maken!

Wil je wel een mooie groene tuin met allerlei planten en bloemen, maar heb je daar gewoonweg geen ruimte voor? Dan is een botanische tuinposter echt iets voor jou! Er zijn allerlei leuke planten te bedenken die je op schutting tuinposters zou kunnen laten drukken. Denk aan een tuinposter met bloemen erop, een tuinschilderij met bloesem, een tuinposter met heide, een tuinposter met een lavendel veld of een tuinposter met een jungle.

Je kunt ook aan meer specifieke plantensoorten denken voor op je tuinposter botanisch, zoals een tuinposter met een zonnebloem, een tuinposter met klimop, een tuinposter met klaprozen, een tuinposter met een blauwe regen, een tuinposter met bamboe, een tuinposter met een palmboom of een tuinposter met een magnolia.

Het voordeel van planten op een schilderij voor je schutting, is dat ze altijd bloeien, nooit verwelken en je ze toch geen water hoeft te geven. Zo kun je al je favoriete planten in je tuin hebben, zelfs planten die heel moeilijk te verzorgen zijn of niet in Nederland groeien!

Met een foto op je schutting kun je tuin dus zelfs in de herfst en winter laten groeien en bloemen naar jouw smaak!

Tuinposter aan je balkon

Veel balkons zijn erg klein en ook totaal niet mooi. Ook hier kun je iets aan doen met een schilderij voor buiten, door hem als balkon poster te gebruiken. Want ook voor balkon muur decoratie zijn onze buiten posters zeer geschikt!

Gebruik je je muurposter voor buiten als balkonposter, dan is het erg leuk om er een leuke tekst op te laten drukken. Voor zo’n tuinposter met tekst of tuinposter met een quote kun je aan heel veel leuke teksten denken. Het leukst is om een tekst erop te zetten die ook daadwerkelijk iets met je tuin te maken heeft, zoals een tuinposter met ‘life is better in the garden’ erop. Ook een tuinposter met ‘good vibes only’ is een hele leuke optie.

Als je uit Friesland komt, kan het erg leuk zijn om een tuinposter met een Friese tekst te maken. Er zijn heel veel leuke Friese quotes te bedenken voor op een Friese tuinposter of Fryske tuinposter. Denk bijvoorbeeld aan de alom bekende uitspraak ‘Bûter, brea en griene tsiis, wa’t dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries’. Met een tuinposter Frysk kun je echt je eigen cultuur naar je tuin of balkon halen, en elke dag opnieuw genieten van die tijdloze tegeltjeswijsheden!

Een tuinposter met een eigen tekst maken is ook een heel leuk idee. Denk bijvoorbeeld aan die enige schattige uitspraak van je kind. Ook als je zelf graag gedichten, verhalen of grappige spreekwoorden bedenkt, is een tuinposter met tekst zelf maken erg leuk om te doen!

Kortom: elk balkon ziet er mooier uit met een goedkope tuinposter van Topdoek.nl!

Productinformatie

Het is uiteraard belangrijk dat je tuinposter weerbestendig is, omdat je anders binnen een paar maanden alweer een nieuwe moet kopen. Daarom gebruiken we het zogenaamde bisonylzeil als tuinposter zeil. Het voordeel van een foto op zeil drukken met dit materiaal, is dat de foto voor buiten zo tegen alle weersomstandigheden kan. Bisonylzeil is namelijk erg stevig, en wordt daarom ook gebruikt voor bijvoorbeeld spandoeken. Bovendien wordt er nog een waterafstotende coating op aangebracht, die ervoor zorgt dat de tuin poster tegen neerslag kan, en dat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken met een vochtige doek als hij vies is.

Dat de tuinposter uv bestendig is, is ook een groot voordeel van onze tuin banners. Hierdoor verbleekt de inkt namelijk niet door de zon, wat ervoor zorgt dat de foto op tuinposter maar liefst drie jaar meegaat! De poster voor buiten is voorzien van een B1 brandcertificaat en kan bovendien zowel tegen lage als hoge temperaturen. De buitenposters zijn daarom echte all seasons posters!

De poster voor in je tuin is ook nog eens afgewerkt met een subtiel mat effect. Dit heeft als gevolg dat er geen storende glans op de poster komt als de zon erop schijnt. Hierdoor kun je je tuinposter foto bij alle weersomstandigheden goed bekijken!

Een buitenschilderij van Topdoek.nl is dus van de beste kwaliteit die er is!

 

Tuinposter aan de muur van een buitenkeuken

 

Een tuinposter in een groot of klein formaat?

Natuurlijk wil je wel een tuinposter op maat hebben, die precies past op jouw schutting, muur of balkon. Daarom bieden we onze buitenschilderijen aan in een heel aantal verschillende formaten, zodat jij een buiten schilderij kunt bestellen in een formaat waar je tevreden mee bent. Je kunt bijvoorbeeld een kleine tuinposter bestellen, maar ook een tuinposter groot of een tuinposter extra groot is mogelijk. Je kunt bij ons zelfs een tuinposter xl of een tuinposter xxl bestellen!

Je kunt een formaat kiezen uit het rijtje uitgelichte formaten, maar je kunt ook zelf een formaat samenstellen, tot wel 300 x 400 cm! Zorg er, voordat je een van onze grote tuinposters gaat bestellen, wel voor dat je het schuurtje of de schutting waar je het tuindoek op maat wilt ophangen goed opmeet, zodat je een goed formaat kunt kiezen.

Je kunt natuurlijk zowel een vierkant als een rechthoekig formaat samenstellen. Welke van de twee je kiest, hangt erg af van de soort foto die je erop wilt hebben. Zo past een tuinposter met een raam met luiken erop of een tuinposter met een collage beter op een vierkante tuinposter, zoals een tuinposter van 120 x 120 cm, een tuinposter van 100 x 100 cm, een tuinschilderij van 80 x 80 cm of een tuindoek van 180 x 180 cm.

Wil je juist een tuinposter met een panorama, een tuinposter met een landschap, een tuinposter met een wereldkaart, een tuinposter met een auto, een tuinposter met een waterval of een doorkijk tuinposter? Dan kun je natuurlijk het best een rechthoekige tuinposter nemen, zoals een foto op tuinposter van 80 x 120 cm, een tuinposter van 90 x 60 cm, een tuinposter van 200 x 100 cm of een tuinposter van 80 x 60 cm.

Je moet bij de soort foto ook nog bedenken of je een tuinposter verticaal of een tuinposter horizontaal wilt maken. Zo past een waterval bijna alleen op een horizontale tuinposter, en andersom past een panorama eigenlijk alleen op een verticale tuinposter.

Behalve een vierkante of een rechthoekige tuinposter kun je bij ons ook een ronde tuinposter bestellen. Zo’n ronde tuinposter is bijvoorbeeld heel geschikt als je een tuinposter met een zon, een tuinposter met wilde bloemen of een tuinposter met een vlinder wilt maken. Een ronde tuinposter staat heel speels en vrolijk. Je kunt er gemakkelijk kleine plekken mee versieren, zoals een klein balkon of een laag of smal muurtje.

Grote tuinposter

We verkopen ook goedkope grote tuinposters, speciaal gemaakt om grote oppervlakken mee te bedekken. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn wanneer je een hoge schutting of een grote grijze muur hebt, die de sfeer in je tuin behoorlijk verpest. Dit saaie vlak kun je dan gemakkelijk wegwerken met een grote muurposter!

We hebben deze grote wanddecoratie voor in je tuin in twee soorten: de panorama tuinposter en de normale tuinposter xxl. Het formaat van de panorama tuinposter is niet hoog, maar wel erg breed. Hierdoor ontstaat een horizontale strook, die vooral erg geschikt is voor een tuinposter met natuur. Dit kan een tuinposter met een bos zijn, maar ook een tuinposter met bergen, een strand tuinposter, een tuinposter met een zonsondergang, een tuinposter met tulpen, een tuinposter met een Japanse tuin of een tuinposter met water erop is zeer geschikt.

Het verschil tussen de gewone tuinposter xxl en de panorama tuinposter is dat je een tuinposter xxl in alle formaten kunt krijgen, terwijl een panorama tuinposter alleen bedoeld is voor horizontaal langgerekte foto’s. Je kunt hiermee dus ook verticale foto’s in een groot formaat afdrukken. Voorbeelden van foto’s die je gemakkelijk verticaal kunt afdrukken, zijn bijvoorbeeld een tuinposter met een vuurtoren, een tuinposter met een hert, een tuinposter met een flamingo of een tuinposter met een papegaai. Dit soort foto’s zijn bijna onmogelijk als panorama af te drukken, en de tuinposter xxl is hiervoor dus zeer geschikt!

Onze collecties

Ben je niet goed in fotograferen, maar wil je toch een professioneel uitziende foto op je doek voor buiten laten drukken. Dit is geen probleem, want op onze website hebben wij de mooiste professionele foto’s in een aantal tuinposter collecties voor je verzameld. Een collectie is een serie foto’s met een thema. Door middel hiervan kun je dus gemakkelijk een foto uitzoeken die bij jouw smaak past.

Het grootste voordeel van onze collectie is dat de foto’s door ons al gecontroleerd zijn op kwaliteit, waardoor ze haarscherp zijn en mooi uitkomende kleuren hebben! Hier hoeft dus geen extra fotocontrole aan te pas te komen.

Binnen een collectie heb je nog eens heel veel keus om je favoriete foto uit te zoeken. Stel, je wilt bijvoorbeeld een tuinposter met dieren hebben. Binnen de collectie dieren heb je heel veel keus voor jouw tuinposter. Zo kun je bijvoorbeeld een flamingo tuinposter, een tuinposter met een kat, een tuinposter met koeien, een tuinposter met een schaap of een tuinposter met vogels laten maken. Maar er zijn nog veel meer prachtige dieren waaruit je kunt kiezen!

Kijk maar eens rond op onze site en ontdek welke collecties we allemaal hebben. Er zal vast en zeker ook een bij zitten die bij jouw smaak en stijl past. Ben je bijvoorbeeld een echte natuurliefhebber, dan is de collectie met foto’s van het strand en de zee, of een collectie met junglefoto’s vast iets voor jou. Maar wil je juist een stoere en industriële buiten foto ophangen, dan past de collectie met foto’s van beton beter bij jou. Door middel van onze collecties kan iedereen dus een geschikte foto uitzoeken, waar hij of zij helemaal blij van wordt!

Eigen tuinposter maken

Wil je juist een persoonlijke foto voor buiten laten maken? Dan is een tuinposter eigen foto zeker een aanrader. Dit kan bij ons namelijk ook! Het leuke van een tuinposter met je eigen foto erop is dat de poster hierdoor echt uniek is. Niemand anders heeft zo’n speciale foto in zijn tuin hangen! En wie wil nou geen mooie herinneringen in zijn tuin ophangen? Want met een tuinposter met een eigen ontwerp kun je elke dag weer genieten van dat ene mooie moment, waar je zo graag aan terugdenkt.

Als je een schilderij voor je tuin cadeau wilt doen, bijvoorbeeld aan een gewaardeerde collega, een lief familielid of een gezellige vriend(in), kun je ook het best een eigen foto uitzoeken. Een echt persoonlijk cadeau zegt namelijk evenveel als duizend woorden.

Maar wat voor foto kun je dan kiezen? Dit vraag je je misschien af. Het antwoord is simpel: elke foto die je maar wilt. Van romantische foto’s tot grappige foto’s, van vakantiekiekjes tot familiefoto’s, en van babyfoto’s tot huisdierenfoto’s: het kan allemaal. En dat is nou juist zo leuk aan een tuinposter van een eigen foto!

Als je zelf graag creatief bezig bent, kan het ook een goed idee zijn om een zelfgemaakte tekening of foto of een zelfgemaakt schilderij op je tuinscherm doek te laten drukken. Zo kun je gemakkelijk je zelfgemaakte werk tonen!

Mocht je in onze collecties niet een geschikte foto hebben gevonden, die je leuk genoeg vindt om als buiten foto op doek te gebruiken, dan kun je altijd nog een mooie, professionele foto van internet halen. Hier staan namelijk miljarden foto’s te wachten om door jou uitgezocht te worden. Je hebt dus meer dan genoeg keus, en je zult altijd wel een foto vinden naar jouw smaak. Van landschappen tot quotes: je kunt alles laten drukken op een buitendoek voor in je tuin van Topdoek.nl! Naast een eigen foto kun je ook altijd kiezen voor een tuinposter doorkijk met eigen foto.

 

Een tuinposter in een buitenhuisje

 

Het ophangen van een tuinposter

Hoe je je tuinposter kunt ophangen, leggen we hier uit. Dit kan namelijk op verschillende manieren. De eerste keuze die je moet maken is of je een los doek wilt of dat je tuinposter op een houten frame moet worden gespannen. Kies je voor het laatste, dan kun je je fotodoek voor buiten ophangen met ons standaard ophangsysteem.

Wil je liever een los doek, dan kun je kiezen uit een aantal verschillende ophangsystemen. Zo kun je je tuindoek met ringen ophangen. Je krijgt hierbij de keuze uit ringen in de hoeken of ringen om de 30 cm. Ringen in de hoeken is vooral handig bij kleinere tuinposters, terwijl ringen om de 30 cm juist handiger zijn bij grote tuinposters. Met ringen om de 30 cm zorg je er namelijk voor dat het doek overal stevig vastzit en het niet gaat klapperen als het waait.

Een tunnelzoom aan de boven- en onderkant van je foto op zeildoek behoort ook tot de mogelijkheden. De laatste mogelijkheid om je poster op te hangen is een compleet aluminium frame voor je tuinposter, inclusief spinhaken. Zo’n tuinposter met een frame is een erg stevig geheel, en het doek is hierdoor perfect strak gespannen.

Bij de optie met de ringen kun je eventueel nog kiezen voor een luxe afwerking, waarbij de poster netjes voor je omzoomd wordt.

Bestel jouw foto tuinposter op Topdoek.nl

Nu je een geschikte foto hebt gekozen en alle informatie over dit product hebt doorgenomen, ben je uiteindelijk toegekomen aan het ontwerpen en bestellen van jouw muur doek voor in je tuin. We leggen hier nog even kort uit hoe dit moet, zodat je er zelf snel mee aan de slag kunt. Is je gekozen foto afkomstig uit onze collecties, dan gaat het bestellen net wat makkelijker dan met een eigen foto. Je hoeft alleen maar op de door jouw gekozen foto te klikken, het door jou gewenste formaat te selecteren en je product in de winkelmand te doen. Dan hoef je alleen nog maar te betalen.

Heb je zelf een foto gemaakt of een van internet uitgezocht, dan duurt het bestellen net iets langer. Het is echter nog steeds appeltje-eitje, zodat jij binnen een handomdraai je eigen ontwerp hebt gemaakt en besteld.

Het eerste wat je moet doen, is de door jouw gekozen foto uploaden in de besteltool op onze website. Vervolgens kun je een formaat selecteren of zelf samenstellen. Ook kun je kiezen of je een los doek of een op een frame gespannen doek wilt, en welke uitsnede je wilt hebben voor je foto (een staande tuinposter of een liggende tuinposter). Heb je een vierkant formaat gekozen, dan maakt het niet uit welke van de twee je selecteert.

Heb je dit allemaal gedaan? Dan kun je eventueel nog een leuke tekst toevoegen, zoals een datum, een naam of een quote, en daarna het geheel in de voorvertoning bekijken. Hier kun je zien hoe jouw tuin spandoek er in het echt uit gaat zien. Tevreden? Dan kun je verder met de tweede stap.

Hierbij kun je een aantal extra opties kiezen. Ten eerste kun je een ophangsysteem selecteren. Ook kun je een setje van 20 tiewraps bij je bestelling voegen, waarmee je handig een tuinbanner met ringen kunt ophangen. Hier staat ook de extra optie van de professionele fotocontrole, waarbij jouw foto door een van onze professionals wordt gecontroleerd op kleur, scherpte, kwaliteit en aantal pixels. Zo weet je zeker dat er een mooi scherpe en prachtig gekleurde foto op jouw doek voor buiten komt te staan en voorkom je teleurstellingen! Als laatste kun je een eventueel fotofilter kiezen, om een sepia of zwart-witte tuinposter te maken.

Bij de derde en laatste stap van dit bestelproces kun je je bestelling nog eens checken en hem vervolgens in de winkelmand doen. Dan nog betalen, en dan ben je klaar!

Heb je hulp nodig bij het bestellen van het doek voor je tuin, of heb je nog algemene vragen over dit product? Kijk dan op onze pagina met veelgestelde vragen. Vind je daar niet het antwoord dat je zoekt, aarzel dan niet en neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag met al je vragen!

Wij van Topdoek.nl zijn al jaren experts op het gebied van outdoor tuinposters en andere fotoproducten. Wacht daarom niet langer en bestel vandaag nog een van onze tuindoeken op Topdoek.nl!