• Al meer dan 500.000 doeken geleverd
  • GRATIS verzending vanaf € 48,-
  • Goedkoopste van Nederland!

Een moment geduld aub..

Duurzaamheid

Bij de Topdoek-groep hebben we verschillende initiatieven genomen om bij te dragen aan de wereldwijde duurzaamheidsinspanningen:

  • We maken gebruik van zonne-energie door middel van zonnepanelen.
  • We recyclen materialen om verspilling te verminderen.
  • We scheiden ons afval om recycling te bevorderen.
  • We streven naar groene verzending, waarbij we milieuvriendelijke opties gebruiken om onze producten te bezorgen.

Zonnepanelen

Bij de Topdoek-groep hebben we besloten om zonne-energie te benutten als een bron van duurzame energie. Door het gebruik van zonnepanelen kunnen we onze eigen elektriciteit opwekken en zijn we minder afhankelijk van niet-duurzame fossiele brandstoffen. Dit sluit aan bij de groeiende aandacht voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen in onze samenleving.

Het gebruik van zonnepanelen toont de inzet van de Topdoek-groep voor verduurzaming en het verminderen van onze ecologische impact. Het is een belangrijke stap in de richting van een toekomst die meer in harmonie is met het milieu.

Recycling van materialen middels FSC en BCI

Bij Topdoek hechten we veel waarde aan het recyclen van materialen en hebben we diverse producten met een duurzaam productieproces, waaronder onze inductiebeschermers. De producent van het materiaal zorgt ervoor dat afval tijdens het productieproces gerecycled wordt. Bovendien maken we gebruik van duurzaam, FSC-gecertificeerd karton voor de verpakking.

Verschillende producten van Topdoek zijn gecertificeerd met duurzaamheidskeurmerken. Onze papiersoorten en multiplex zijn FSC-gecertificeerd, wat betekent dat ze voldoen aan de normen van het Forest Stewardship Council voor verantwoord bosbeheer. Daarnaast zijn onze katoensoorten gecertificeerd door het Better Cotton Initiative (BCI), een initiatief dat streeft naar betere normen voor katoenplantages en katoengebruik en oorspronkelijk is opgezet door het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Bij Topdoek dragen we zorg voor verschillende duurzaamheidsaspecten in onze productieprocessen en maken we gebruik van materialen die gerecycled kunnen worden. We zijn trots op de duurzaamheidskeurmerken die onze producten dragen en blijven ons inzetten voor een meer verantwoorde en milieuvriendelijke benadering.

Afvalscheiding

Bij Topdoek is afvalscheiding een belangrijk onderdeel van ons bedrijfsproces. We zorgen ervoor dat hout, papier en restafval apart worden gehouden, zodat ze optimaal kunnen worden hergebruikt voor meerdere levenscycli. Op deze manier streven we ernaar om afval een oneindige levensduur te geven en onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Door een efficiënt afvalscheidingsproces te implementeren en onnodig verpakkingsmateriaal te vermijden, dragen we actief bij aan een duurzamer milieu. Bij Topdoek streven we naar een circulaire benadering, waarbij materialen maximaal worden benut en verspilling wordt geminimaliseerd. We blijven ons inzetten om een positieve impact te hebben op het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van milieubelasting.

Groene verzending door PostNL en DHL

Bij Topdoek maken we gebruik van verschillende vervoerders om onze pakketten te verzenden, waaronder PostNL en DHL, die beide gericht zijn op groene verzending. DHL verzendt bijvoorbeeld al hun pakketten 100% energieneutraal. Ze maken gebruik van elektrische voertuigen voor meer dan 100 miljoen last-mile kilometers en halen 86% van hun elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.

PostNL bezorgt hun post en brievenbuspakketjes uitstootvrij bij maar liefst 96% van de Nederlandse huisadressen. Ze hebben ook aanzienlijke duurzame last-mile kilometers afgelegd, namelijk 57.834.588, waarbij ze gebruik maken van hernieuwbare brandstoffen.

Bij Topdoek streven we ernaar om onze verzendingen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken en daarom werken we samen met vervoerders zoals PostNL en DHL die zich inzetten voor duurzaamheid. We zijn blij met hun inzet voor groene verzending en de bijdrage die ze leveren aan het verminderen van de milieueffecten van onze logistieke processen.