• Al meer dan 500.000 doeken geleverd
  • GRATIS verzending vanaf € 48,-
  • Goedkoopste van Nederland!

Een moment geduld aub..

Spatscherm keuken

Daarom mag een spatwand keuken niet ontbreken

Je kunt zo goed je best doen als je wilt en nog zo voorzichtig zijn, maar iets wat helaas veel te vaak gebeurt, is dat je tijdens het koken knoeit. Hoe vervelend is het dan dat deze spetters van die heerlijke pastasaus of de vetvlekken van de jus op de muur achter jouw gasfornuis komen? Hier is gelukkig een erg handige, en bij Topdoek een persoonlijke, oplossing voor, namelijk een spatwand achterwand keuken.

Dit product staat ook wel bekend als een spatscherm keuken of een backsplash keuken en is dé toevoeging waar elke keuken baat bij heeft. Waarschijnlijk heb je wel een handige keukenplaat achter jouw fornuis staan, maar deze zal bij lange na niet zo leuk zijn als een keuken spatwand. Bij Topdoek kun je namelijk een eigen spatplaat keuken samenstellen. Hierbij kun je denken aan een mooie foto op de plaat achter het fornuis of de toevoeging van een tekst op jouw spatwand.

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden en voordelen van een achterwand kookplaat van Topdoek zijn? Stop dan zeker niet met lezen, want op deze pagina zullen we je alles over een keuken spatscherm vertellen!

Lees meer...

Wat is een keuken spatwand precies?

Een spatwand keuken van Topdoek is als het ware een losstaand spatscherm keuken van aluminium. Deze keukenplaat plaats je zelf eenvoudig achter jouw fornuis. Dit is mede de reden waarom een spatscherm kookplaat ook wel een backsplash keuken wordt genoemd.

Het grootste voordeel van een keuken spatwand is dat het de vlekken opvangt die anders op de muur terecht waren gekomen. Als je alleen behang of tegels achter jouw kookplaat hebt, is het erg lastig om de achterplaat van het fornuis schoon te maken.

Hardnekkige vlekken van pastasaus zijn lastig van het behang af te halen en de spetters van jus komen toevallig altijd tussen de voegen van de tegels terecht. Door een spatwand achterwand keuken te ontwerpen en achter het fornuis te monteren, worden al deze viezigheden opgevangen. Nu denk je misschien ‘maar dan wordt het spatwand fornuis toch vies?’.

Dat klopt inderdaad, maar het spatscherm fornuis bevat een waterafstotende coating en is dus eenvoudig schoon te maken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een vochtige doek. Naast dat de rvs achterwand goed bestand is tegen water, is de spatwand hittebestendig en dus erg geschikt als bescherming achter jouw kookplaat.

Kortom, als je bij Topdoek een eigen achterwand fornuis ontwerpt, haal je zowel een decoratief als erg functioneel product in huis!

Spatwand keuken achterwand ideeën

Omdat de hittebestendige plaat achter het fornuis een prominente plek in jouw keuken krijgt, zal de plaat erg goed opvallen. Dit is natuurlijk erg leuk, aangezien de achterplaat voor het fornuis uniek is en de blikvanger van jouw (nieuwe) keuken wordt! Hierdoor is het echter wel belangrijk om goed na te denken over alle mogelijke bedrukkingen van jouw spatplaat fornuis.

Om je een beetje inspiratie op te laten doen, zodat je goed over jouw beslissing na kunt denken, zullen we je een handje op weg helpen met enkele ideeën voor jouw keuken achterwand op maat:

Spatscherm kookeiland met eigen foto

De meest unieke optie onder de spatwanden is het ontwerp met eigen foto. Als we het over een eigen foto hebben, willen we je laten weten dat werkelijk alles mogelijk is. Van een rustige zwart-wit trouwfoto tot een kleurrijke foto van jouw huisdier.

Aangezien de mogelijkheden met een eigen foto eindeloos zijn, zullen we je enkele tips geven voor het kiezen van de perfecte foto, want niet elke foto zal geschikt zijn.

Kijk naar de stijl van jouw keuken. Heb je een bijvoorbeeld een erg landelijke keuken met veel houttinten? Kies dan voor een achterwand gasfornuis met natuurfoto. Voor een moderne keuken is bijvoorbeeld een abstracte foto erg geschikt.

Houd rekening met het kleurenpalet van jouw keuken. Als je deze in beeld hebt gebracht, zul je je moeten bedenken of je voor een spatplaat keuken met contrasterende kleuren of matchende kleuren gaat.

Kies je voor een spatscherm keuken foto? Dan ontwerp je een product dat niemand anders op de hele wereld in zijn of haar bezit heeft!

Spatwand met foto uit onze collectie

Iets wat een spatscherm keuken van Topdoek bijzonder maakt, is dat het ook mogelijk is om een beeld uit één van onze collecties op het spatwand keuken voor gasvuur te laten printen. Dit is een leuke optie als je zelf geen mooie foto hebt of juist op zoek bent naar een specifiek beeld waar je zelf geen foto van kunt maken.

Denk dan bijvoorbeeld aan een spatwand keuken marmer, een spatscherm met bekend schilderij van een Oude Meester of een spatscherm keuken effen kleuren.

De keuze voor een collectiebeeld zou de oplossing kunnen zijn als je een iets minder persoonlijke decoratie wilt die zeker niet minder uniek is. Een bijkomend voordeel is dat je met de spatscherm keuken collecties verzekerd bent van een haarscherpe afdruk. Alle beelden zijn namelijk op kwaliteit getest.

Spatscherm keuken op maat

Op het moment dat je voor jezelf hebt bedacht welke soort afdruk je op jouw kookplaat achterwand wilt laten drukken, is het tijd om de overige persoonlijke keuzes door te geven. Hierbij moet je denken aan het kiezen van een geschikt formaat. Wij raden aan om een afmeting te kiezen die net iets breder is dan jouw kookstel, zodat de platen op maat de keuken achter jouw fornuis goed beschermen.

Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om een leuke tekst aan de foto toe te voegen en kun je de bestelling al afronden. Heb je de bestelling geplaatst? Houd dan jouw e-mail goed in de gaten, want binnen de kortste keren krijg je een mailtje dat de bezorger binnenkort al voor de deur staat.

Na de ontvangst van jouw plaat achter het fornuis zul je deze zelf nog moeten installeren met onze handige instructie. Al met al, is het ontwerpen en bevestigen van een keukenplaat erg eenvoudig. Bovendien profiteer je van de vele voordelen die het spatscherm op maat en Topdoek jou bieden. Ken je iemand die nu nog anti spatscherm keuken is? Deze persoon zal binnen de kortste keren van mening zijn veranderd als hij of zij jouw kunststof achterwand ziet.

Neem eerst een kijkje bij al onze collecties en blader jouw eigen fotoalbums door om vervolgens te bepalen voor welk soort spatscherm je kiest. Kijk in de tussentijd ook eens naar een inductie beschermer om jouw keuken helemaal af te maken.

Kun je ook niet wachten tot je van die vlekken op de muur af bent? Bestel dan vandaag nog jouw spatscherm keuken en ontvang hem binnenkort al!