• Al meer dan 500.000 doeken geleverd
 • GRATIS verzending vanaf € 48,-
 • Goedkoopste van Nederland!

Een moment geduld aub..

Speelkleed

VALENTIJNSACTIE: 60% korting - Je hebt nog dagen, uur, min.uten en sec.ondes

 

Speelkleed bestellen

Ben je op zoek naar een speelkleed? Zoek dan niet langer! Jouw baby kan vanaf nu genieten van het leukste en mooiste vloerkleed om veel speelplezier op te ervaren. Laat hem of haar heerlijk spelen op onze zachte speelkleden! De beste speelkleden koop je op Topdoek.nl! 

Waarom zijn speelkleden zo belangrijk? Het antwoord ligt in de vele pluspunten die ze bieden. Niet alleen bevordert een kleed de handigheid van je pasgeborene, maar ze bieden ook comfort en ontspanning. Daarnaast helpen ze bij het bevorderen van de motorische ontwikkeling en het leren van dingen. Het is een perfecte manier om je kleine te amuseren terwijl ze spelenderwijs groeien en gewaarworden.

Voordelen van speelkleden in de kinderkamer: wat stimuleert het?

Speelkleden in de kinderkamer bieden tal van voordelen en bevorderen verschillende aspecten van de ontwikkeling van je kleintje of de verschillende vaardigheden van je baby. Hier zijn enkele belangrijke pluspunten van speelkleden:

 • Sensorische stimulatie: Speelkleden zijn vaak kleurrijk en hebben verschillende patronen en texturen. Deze visuele en tactiele variëteit bevordert de zintuigen van je kindje. De felle kleuren trekken de aandacht van baby's en peuters, terwijl verschillende texturen hen helpen hun tastzin te ontwikkelen.

 • Motorische ontwikkeling: Een speelkleed is een veilige en comfortabele ruimte voor baby's om te oefenen met hun motorische bekwaamheden. Vanaf de buiktijd kunnen baby's leren hun hoofd op te tillen en te draaien, wat belangrijk is voor de ontwikkeling van de rug- en nekspieren. Naarmate ze ouder worden, kunnen ze beginnen met rollen, kruipen en zitten, waardoor ze hun grove motorische bekwaamheden verder ontwikkelen. 

 • Verbeelding en creativiteit: Speelkleden kunnen een fantasierijke omgeving creëren voor kindjes om in te spelen. Met kleurrijke afbeeldingen van dieren, natuur, steden en meer, kunnen kindjes hun verbeeldingskracht gebruiken om verhalen en spelletjes te verzinnen. Dit bevordert hun creativiteit en helpt bij de cognitieve ontwikkeling.

 • Zelfontdekking: Een speelkleed biedt een ruimte waar baby's en peuters veilig kunnen verkennen en zichzelf kunnen ontdekken. Terwijl ze op het kleed liggen, kunnen ze hun handjes en voetjes ontdekken en ermee spelen. Zowel liggend als zittend kan jouw kleine spelen op het kleed. Dit soort zelfontdekking draagt bij aan de ontwikkeling van hun lichaamsbesef.

 • Sociale vaardigheden: Speelkleden kunnen ook worden gebruikt voor speelsessies met andere kinderen of met ouders. Dit bevordert de sociale interactie en helpt kinderen om te leren delen, samen te werken en anderen te begrijpen.

 • Taalontwikkeling: Ouders en verzorgers kunnen speeltijd op het kleed benutten om te praten, te zingen en interactie te hebben met het kind. Dit draagt bij aan de taalontwikkeling van jouw kleintje en helpt hen nieuwe woorden te leren en te communiceren.

 • Rust en ontspanning: Naast actief spelen, kan een speelkleed ook een rustige plek zijn waar kindjes even kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen. Het kan dienen als een comfortabele plek voor rusttijd, het lezen van boekjes, het maken van een puzzel of gewoon lekker liggen.

Samenvattend bevorderen speelkleden in de babykamer de sensorische, motorische, cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling van de kinderen. Het creëert een veilige en stimulerende omgeving waarin kinderen kunnen leren, verkennen, gewaarworden en spelen. Het speelkleed is een veelzijdig en waardevol hulpmiddel voor ouders om de ontwikkeling van hun kindjes te ondersteunen en hen te helpen opgroeien tot nieuwsgierige, actieve en creatieve individuen.

Kiezen tussen speelkleden en babygyms – waarom speelkleden?

Bij het kiezen tussen een baby speelkleed of babygym voor je kindje, kan het een lastige beslissing zijn. Beide opties hebben hun pluspunten, maar speelkleden bieden verschillende unieke pluspunten die ze tot een aantrekkelijke keuze maken voor ouders. Hier zijn enkele redenen waarom je zou kunnen overwegen om speelkleden te kopen in plaats van babygyms:

 • Veelzijdigheid: Speelkleden zijn buitengewoon veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Ze zijn niet alleen geschikt voor pasgeborenen, maar ook voor oudere baby's en kleuters. Naarmate je kindje groeit en nieuwe bekwaamheden ontwikkelt, kunnen speelkleden hen nog steeds uitdagen en vermaken. Een speelkleed is voor alle leeftijden! 

 • Ruimtelijke stimulatie: Speelkleden zijn vaak voorzien van kleurrijke patronen, vormen en texturen die de visuele en tactiele zintuigen van je baby bevorderen. Ze bieden een rijke omgeving om de ontwikkeling van de zintuigen te bevorderen en kunnen een positieve invloed hebben op de cognitieve ontwikkeling van je kindje.

 • Motorische ontwikkeling: In tegenstelling tot babygyms, die vaak enkel verticale activiteiten bieden, laten speelkleden je baby vrij op de grond bewegen. Hierdoor kan je baby op zijn eigen tempo oefenen met rollen, zitten, kruipen en uiteindelijk staan. Het aandrijven van de motoriek is essentieel voor de ontwikkeling van de spieren en het evenwicht van je kindje.

 • Onderlinge verbinding: Met een speelkleed kunnen jij en je baby op dezelfde hoogte zijn, wat interactie en onderlinge verbinding bevordert. Je kunt samen met je kindje spelen, zingen en communiceren, wat niet alleen goed is voor de band tussen ouder en kind, maar ook de taalontwikkeling van je baby ten goede komt.

 • Draagbaarheid: Speelkleden zijn doorgaans lichtgewicht en gemakkelijk op te vouwen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik zowel binnenshuis als buitenshuis. Je kunt ze gemakkelijk meenemen naar familiebijeenkomsten, picknicks of vakanties, waardoor je baby altijd een vertrouwde en veilige speelruimte heeft.

 • Veiligheid: Hoewel babygyms doorgaans ontworpen zijn met veiligheid in gedachten, hebben speelkleden minder kleine onderdelen of hangende speeltjes, waardoor het risico op verstikking of letsel afneemt. Het platte oppervlak van een speelkleed biedt een veilige omgeving waarin je baby zich vrij kan bewegen zonder belemmering.

Al met al is een speelkleed ideaal en kan het dus een verstandige keuze zijn omdat ze niet alleen de ontwikkeling van je baby bevorderen, maar ook praktisch en veilig zijn.

Ruim assortiment en ruimte voor alle speeltjes

Er zijn verschillende soorten en modellen speelkleden verkrijgbaar. Op Topdoek.nl vind je het beste speelkleed voor je kleine. Neem bijvoorbeeld een speelkleed baby van tiny love of een little dutch speelkleed, die een boog bevatten waar klein, interactief speelgoed aan hangt. Door zo'n baby speelmat aan te schaffen, blijft je kleine op zijn rug liggen. Daarnaast zijn deze speelkleden ook niet mee te nemen, vanwege de speelboog. Een speelkleed uit onze collectie kun je wel meenemen, en het leert je kindje nieuwe dingen op het gebied van bijvoorbeeld motoriek. 

Op onze site Topdoek.nl vind je een verschillende speelkleden, waardoor je een ruime keuze hebt. Of je nu op zoek bent naar een kleed met dieren, een speelmat met vrolijke kleuren of een verkeerskleed, er is altijd wel eentje die past bij de smaak en behoeften van jou en je kleine. Scroll eens door ons aanbod en kies de perfecte speelmat voor jouw kindje.

Een speelkleed biedt dus tal van pluspunten voor de ontwikkeling en het plezier van je kleine. Bekijk onze verzameling en geniet van de pluspunten die onze kleden te bieden hebben voor jou en je kleine. Bestel eenvoudig online op Topdoek.nl een comfortabel speelkleed waar je kindje heerlijk op kan spelen. 

Profiteer van gratis verzending vanaf €48,-. Je kunt daarbij gebruik maken van snelle verzending en je krijgt de mogelijkheid tot gratis retourneren. Voor 12.00 uur besteld, is binnen 3 werkdagen in huis! Misschien heb je het speelkleed morgen in huis, zodat jouw kleine gelijk kan spelen op een eigen activiteiten gym. Zodra je besteld hebt, gaan we ermee aan de slag!

Het beste speelkleed voor je baby

Alle speelkleden bieden een breed scala aan pluspunten voor de ontwikkeling en het plezier van je kleine. Ze activeren verschillende handigheden, vermaken je kleine en zijn gemakkelijk op het internet via ons te koop. Met een grote verzameling aan designs en functies, kun je eentje kiezen dat perfect past bij de behoeften en interesses van je kleine.

Speelkleden bevorderen de ontwikkeling van motorische bekwaamheden, hand-oogcoördinatie en tastzin. Ze bieden een veilige en plezierige omgeving waarin je kleine zich kan amuseren en dingen kan uitvinden. Daarnaast zijn ze eenvoudig op het internet te koop en worden thuisbezorgd, waardoor je tijd en moeite bespaart. Bovendien zijn er verschillende prints beschikbaar, zodat je eentje kunt kiezen die past bij de smaak en behoeften van jou en je kleine. Shop jouw nieuwe speelkleed op Topdoek.nl en geef jouw kleine urenlang speelplezier! 

Laat jouw kindje genieten van de pluspunten van een speelkleed, terwijl ze zich amuseren, handigheden ontwikkelen en plezier hebben. Creëer mooie herinneringen en ondersteun de groei van je kleine met een kleed dat speciaal voor hen is gemaakt. 

Dus, wil jij een speelkleed kopen voor je kleine? Bestel dan nu!