• Al meer dan 500.000 doeken geleverd
  • GRATIS verzending vanaf € 48,-
  • Goedkoopste van Nederland!

Een moment geduld aub..

Naambordje plexiglas

Naambordje plexiglas bestellen

Wil je jouw huis een unieke uitstraling geven? Waarom ontwerp je dan geen eigen naambordje plexiglas? Bij ons zit je hiervoor helemaal goed!

Ieder huis is verplicht een huisnummer te hebben. Dit kan een standaard plaatje met nummer zijn, maar met een naambordje voordeur van plexiglas kun je de jouwe laten opvallen tussen de rest.

Dit komt door de unieke opdruk die je zelf kunt ontwerpen, maar ook zeker door het materiaal waar de glazen naamborden van worden gemaakt.

Wat is een naambordje plexiglas?

Het huisnummerbord van plexiglas is een exclusief product dat je naar jouw eigen wensen bestelt. Zo heb je voor de glazen naamplaat twee opties. Je kunt ten eerste witte naamborden plexiglas kiezen. Door een zogenoemde blockout op de achterkant is dit naambordje van glas niet doorzichtig.

Je kunt ook kiezen voor een transparant naambord glas. Het grote verschil ten opzichte van het witte plexiglas is dat het licht wel hier doorheen schijnt. Dit geeft een mooi effect aan jouw naambord.

De naamborden personaliseren

Beide soorten naambordjes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en uiteenlopende formaten in cm. Bovendien vind je op onze website ook allerlei templates die je kunt gebruiken voor het ontwerpen van een perfect transparant naambordje.

Kortom, wat voor naambord jij ook wilt, bij Topdoek ontwerp je zelf een variant die aan al jouw wensen voldoet.

De pluspunten van een huisnummerbord van plexiglas

Een naambordje voordeur vind je bij Topdoek in vele varianten. Iedere variant brengt een eigen uitstraling met zich mee. Misschien vraag je je daarom af waarom je voor een naambordje van acrylaat zou moeten kiezen? Hier kunnen we meerdere redenen voor noemen.

Luxe look

Plexiglas of acrylaat heeft verschillende voordelen ten opzichte van kunststof, waardoor het het ideale materiaal voor een transparant bord is. Een plexiglas naambordje is een uitstekende manier om de uitstraling van jouw huis te verbeteren. Een naambordje van plexiglas geeft jouw woning een chique look en laat jouw huisnummerbordje extra opvallen.

Praktische voordelen

Plexiglas is een sterk materiaal dat eruit ziet als glas, maar veel steviger is. Daarnaast is het goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Doordat plexiglas een lange tijd meegaat, is het duurzamer en weerbestendiger dan kunststof. In combinatie met een opdruk in diverse kleuren krijg je een resultaat om 'u' tegen te zeggen. Bovendien is het ook heel gemakkelijk schoon te houden.

Een naambordje voordeur plexiglas voor iedere deur

Veel mensen denken niet aan hun voordeur als ze aan een mooi uitzicht denken, maar het is eigenlijk één van de belangrijkste kenmerken van jouw woning. De deur is namelijk het eerste wat gasten zien als ze op bezoek komen.

Bovendien helpt een naambordje van welk materiaal dan ook de bezorgers als ze jouw pakketje komen leveren. Een plexiglas naambord is, net als een aluminium of kunststof bord geschikt voor meerdere doeleinden, zoals:

  • Een glazen naamplaat bij de deur om aan iedereen duidelijk te maken wie er in de woning woont. Dit is handig voor gasten en postbodes.
  • Ook voor bedrijven zijn glazen naamborden een uitkomst. Een naambord plexiglas met logo van jouw bedrijf zorgt voor een professionele uitstraling van jouw bedrijfsgebouw.

De soorten naamborden van plexiglas

Wij hebben twee soorten glazen platen in ons assortiment. Beide varianten zijn van dezelfde, zeer goede kwaliteit waardoor je enkel de beste resultaten krijgt.

Het grote verschil zit echter in de mate van transparantie van het huisnummerbord van plexiglas. Je hebt de keuze uit:

  • Een naambordje doorzichtig plexiglas; zoals de naam van dit product zal doen vermoeden, is een doorzichtige plexiglas naamplaat. Je kunt door het glas heen kijken en ook het licht schijnt door het bordje heen. Kortom, een doorzichtige naamplaat van plexiglas heeft de uitstraling die we van glas kennen. Dit is een reden dat deze variant ook wel een plexiglas naambord blanco wordt genoemd.
  • Wit plexiglas; deze variant naambord heeft de luxe uitstraling dat we van transparant plexiglas zijn gewend, maar is door een zogenoemde blockout op de achterzijde niet licht doorlatend. Qua look kun je hierbij denken aan een kunststof naambord. Dit maakt de plexiglas naamborden voor bedrijven of woningen erg goed leesbaar.

Ben je benieuwd hoe een naambordje wit plexiglas er precies uitziet of wil je meer informatie over wat een blockout nu precies is? Ga dan snel naar deze pagina over een naambordje wit plexiglas waar alle eigenschappen en voordelen van dit product op een rijtje worden gezet.

Zelf een naambord maken

Als het gaat om het ontwerpen van jouw eigen naambord van plexiglas biedt Topdoek tal van mogelijkheden. Zoals hierboven is genoemd, maak je een keuze uit twee soorten plexiglas van uitstekende kwaliteit. Daarnaast kun je de vorm, de grootte in cm en zelfs het ontwerp van jouw huisnummer- of bedrijfsnaambord van plexiglas kiezen.

Het is helemaal niet lastig om deze keuze te maken. Met behulp van onze ontwerptool kun je eenvoudig een acrylaat naambordje uitzoeken dat perfect bij jouw muur past. Je kiest niet alleen zelf het materiaal, maar je bepaalt ook de naam en de kleuren van de opdruk.

Naambordjes plexiglas: diverse vormen

Het eerste dat je moet beslissen, is de vorm van je bord. Wil je iets rechthoekigs, ronds, organisch (alleen wit plexiglas) of vierkant? Elke optie heeft zijn eigen unieke en luxe uitstraling, dus het is belangrijk om de vorm te kiezen die het beste bij jouw stijl past.

Welke vorm past bij jou?

De rechthoek, cirkel en vierkant in ons assortiment zijn bekende vormen waar je vast en zeker een beeld bij hebt. Deze vormen kom je ook vaak als een kunststof bord tegen.

De organische vorm naambord is daarentegen moeilijk te omschrijven. Het is een vorm die niet perfect en strak rond is. Dit geeft de bordjes een speels uiterlijk. Deze variant is alleen verkrijgbaar bij wit plexiglas.

Opties voor het formaat van je naambord

De volgende stap is het overwegen van de grootte. Je kunt een naambord van plexiglas maken in verschillende maten, van klein, zoals 30 x 20 cm, tot heel groot. Het is belangrijk om een formaat te selecteren dat in verhouding staat met de ruimte die je op de muur hebt. Een te kleine glazen naamplaat bij de voordeur valt niet op, terwijl een te groot huisnummerbord er misplaatst uit kan zien.

Welk formaat kies je?

Wil je dat jouw plexiglas naambord van grote afstand al wordt gezien? Kies dan voor een grote maat. Past een kleinere maat beter bij de stijl van jouw voordeur? Dan zijn het veel gekozen 30 x 30 cm of 20 x 20 cm beter geschikt.

Op basis van de maat van jouw plexiglas naambord zul je na moeten denken over het formaat en de kleuren van de opdruk. Bij een klein formaat raden we een groter lettertype in felle kleuren aan. Zo zie je vanaf een afstand goed wat er op het bordje staat.

Nieuwe en klassieke ontwerpen

Ten slotte kun je een plexiglas naambord bewerken door een ontwerp te selecteren. Kies je voor een naambord plexiglas met enkel jouw huisnummer, ga je voor jullie namen of kies je voor een combinatie van beide?

Als je een transparant plexiglas naambord voor een bedrijf ontwerpt, zou je ook het bedrijfslogo of andere bedrijfsgegevens op het plexiglas kunnen laten drukken. Zo weten klanten dat ze op het juiste adres zijn.

Naast de twee varianten plexiglas en het standaard aluminium kun je jouw naambordje ook van andere soorten materiaal laten maken. Zo heb je de optie om een stoer naambordje RVS look te ontwerpen.

We raden je zeker aan om alle modellen in het assortiment eens rustig te bekijken, zodat je de beste keuze kunt maken!

Het bestelproces van de glazen naamborden

Het bestellen van de plexiglas borden is een eenvoudig proces. Op het moment dat je voor ogen hebt hoe jouw naambord bedrijf op plexiglas of naambord woning van plexiglas eruit moet zien, kun je het bestelproces starten.

Ontwerp je eigen plexiglas naambord

Tijdens het bestellen van jouw naambord kies je eerst het type plexiglas. Of je nu voor een transparant bordje kiest of toch voor de blockout op de achterzijde gaat, het resultaat ziet er altijd luxe uit.

Vervolgens bepaal je de vorm en het formaat om deze vervolgens met een opdruk naar keuze te laten bedrukken. De diktes van het bordje zijn 3 mm of 5 mm. De dikte in mm van jouw persoonlijke bordje is afhankelijk van het formaat dat je kiest. Bordjes in formaten van 20 x 20 cm of 30 x 20 cm hebben een dikte van 3 mm. Voor de stevigheid is voor grote formaten borden gekozen voor de 5 mm dikte.

Onze naamborden kun je laten bedrukken met een foto, namen of logo. Daarna kies je, indien gewenst, een ophangsysteem voor je acrylaat naambordje.

Plexiglas naamborden met rvs afstandhouders

Heb je helemaal geen idee hoe een plexiglas naambord aan de buitenmuur wordt bevestigd? Dit is geen enkel probleem, want we zullen je duidelijk uitleggen hoe de montage van naambordjes werkt. Voor het ophangen van jouw opdruk heb je verschillende mogelijkheden, waaronder rvs afstandhouders.

Handige afstandhouders

Rvs afstandhouders zijn eigenlijk niets meer of minder dan schroeven, pluggen en een kunststof dop voor de nette afwerking. Deze haal je door het naambordje voordeur plexiglas, waarna je hem op de muur bevestigd. Door de rvs afstandhouders steekt de achterzijde van het naambord een stukje van de muur.

Bij onze producten heb je de keuze uit twee kleuren afstandhouders, namelijk:

  • RVS afstandhouders in een grijze, aluminium kleur.
  • RVS afstandhouders met een matzwarte kleur.

Wil je dat jouw ophangsysteem niet zichtbaar is en alleen op de achterzijde wordt bevestigd? Dan zijn de afstandhouders niet wat je zoekt.

Resultaten zonder afstandhouders

Ook kun je de keuze maken om geen afstandhouders aan de plexiglas borden toe te voegen. Als je hiervoor kiest, zul je zelf een manier moeten bedenken om de achterzijde van het transparant bordje op de buitenmuur te plakken.

Om de achterzijde stevig op de buitenmuur te plakken, zou je bijvoorbeeld voor montagetape of een kit kunnen gaan.

Wel is het mogelijk om alleen gaten aan de boven- en onderkant van jouw naambordje van transparant plexiglas toe te voegen, waarna je zelf een eigen ophangsysteem kunt kiezen.

Over het algemeen wordt er toch wel vaak voor de afstandhouders gekozen, omdat deze erg geschikt zijn om het glazen materiaal in een handomdraai te bevestigen.

Naambordje van plexiglas snel geleverd

De laatste stap is het invullen van jouw persoonlijke gegevens, waarna je de bestelling af kunt ronden. Zo eenvoudig kun je bij Topdoek al goedkope naambordjes van plexiglas in kleuren naar jouw wens bestellen. Bovendien is een korte levertijd van een transparant bordje gegarandeerd.

Bestel vandaag jouw acrylaat naambordje bij ons

Gezien alle voordelen, waaronder de levertijd en prijs, begrijpen we je niet wat je nu nog tegenhoudt. Neem vandaag nog een kijkje bij het witte en transparante plexiglas om vervolgens jouw keuzes met betrekking tot de diktes, het formaat in cm en het design te maken. Gaat jouw voorkeur uit naar een bordje van 30 x 20 cm, 30 x 30 cm of toch een XXL formaat?

Wacht daarna niet langer, maar bestel direct een transparant naambordje of één met een blockout op de achterzijde!