• Al meer dan 500.000 doeken geleverd
  • GRATIS verzending vanaf € 48,-
  • Goedkoopste van Nederland!

Een moment geduld aub..

Baklijst

Een baklijst kopen, kan op twee manieren. Allereerst kun jij in één keer een canvas met lijst bestellen. Een baklijst zwart of andere kleur is namelijk is één van de extra opties de je kunt selecteren op het moment dat je bezig bent met bestellen van jouw eigen foto op canvas. Ook is het mogelijk om achteraf een losse canvas lijst te bestellen.

Wat is een baklijst canvas?

Zelfs als je nog nooit van het woord baklijst hebt gehoord, kun je je waarschijnlijk wel al een beetje een beeld vormen van wat een baklijst canvas nu precies is. Zoals de naam je zal doen vermoeden, is een baklijst een lijst voor jouw canvas doek. Een lijst voor canvas dankt zijn naam aan het feit dat het een vorm van een bak heeft. Met de op maat gemaakte lijst kun jij jouw canvas schilderij inlijsten en aan de muur hangen.

De baklijst zorgt ervoor dat jouw eigen canvas doek een nog luxere en afgewerkte look krijgt. Doordat het canvas in de baklijst hangt, lijkt jouw fotodoek niet zomaar een losse foto aan de muur te zijn en zie je ook de randen van het canvas niet meer. Daarnaast brengt de baklijst op maat ook nog een aantal extra voordelen met zich mee. Als je wilt weten wat deze zijn, raden we je zeker aan nog even verder te lezen!

Daarom moet je een canvas schilderij inlijsten

Een foto op canvas is al jaren één van de veelvoorkomende wanddecoraties. Met keuze uit diverse maten en varianten is het een product dat in ieder interieur past. Voorheen werden deze canvas doeken 'kaal' aan de muur gehangen. Dit kan uiteraard nog steeds wel, maar tegenwoordig is het helemaal in om te kiezen voor een canvas met baklijst. Door alle voordelen die canvaslijsten met zich meebrengen en de overige redenen die we op een rijtje zullen zetten, is dit helemaal niet gek.

Of je nu kiest voor een eigen foto op canvas met de namen van jouw kinderen op alfabetische volgorde of een afbeelding uit één van onze canvas schilderij collecties op,  jouw gepersonaliseerde product is het kunstwerk voor aan de wand. Net zoals schilders hun schilderij op canvas inlijsten, verdient ook jouw kunstwerk een canvas schilderij baklijst.

Een bak lijst maakt van jouw kale, witgewassen canvas namelijk een waar kunstwerk dat direct in het oog springt. Dit komt door de bijzondere uitstraling dat een frame voor canvas met zich meebrengt. Je bestelt een baklijst op maat bij jouw canvas doek, maar om ervoor te zorgen dat je het canvas eenvoudig in de baklijst kunt leggen, zit er een klein beetje ruimte tussen de canvas lijst en het canvas doek. Hierdoor lijkt het alsof jouw foto in de lijst voor het canvas zweeft. Hoe uniek is dat!

Daarnaast biedt een baklijst jou ook de volgende voordelen:

  • Een baklijst voor een schilderij van canvas zorgt voor een afgewerkte uitstraling.
  • Door de verschillende kleuren kan een lijst voor het canvas doek voor een contrast of aanvulling met jouw foto of muur zorgen.
  • Een canvas met baklijst is bij eventueel vallen beter beschermd, aangezien de lijst de eerste klap opvangt.
  • Jouw canvas doek krijgt door de lijst een luxe uitstraling. Omdat er geen glas voor de lijst zit, behoudt het doek zijn matte structuur.

Jouw schilderij in baklijst monteren

Jouw eigen schilderij in een baklijst monteren, is een fluitje van een cent. Zoals is genoemd, heeft de lijst voor canvas een vorm van een bak waar je het doek in kunt leggen. Om ervoor te zorgen dat jouw canvas doek ook daadwerkelijk in het lijst blijft hangen, is de baklijst voor canvas voorzien van een handig bevestigingssysteem.

De binnenrand van de baklijsten hebben een plakrand waar jij jouw canvas doek aan vast plakt. Door de lijst na het vastplakken een dag te laten liggen, zal het canvas doek goed aan de plakrand hechten. Voor de extra stevigheid wordt er daarnaast ook een systeem met z-clips en schroeven meegeleverd. Op deze manier kun je jouw schilderij aan de schilderijlijsten baklijsten vastschroeven.

Baklijst ophangen

Is het gelukt om de lijst om canvas te maken? Dan is het tijd om de canvas decoratie inclusief baklijst aan de wand te hangen. Ook dit is eenvoudig, aangezien je tijdens het plaatsen van de bestelling de mogelijkheid hebt om één van onze ophangsystemen aan jouw bestelling toe te voegen. Wij bieden je de volgende opties:

  • Zelfklevende plakstrips die je kunt gebruiken om de decoratie zonder boorgaten op de muur te plakken. De ene zijde van de plakstrip bevestig je op het frame van blank hout. De andere zijde plak je op de muur.
  • Standaard ophangsysteem met kartelhaak. Voor het gebruik van dit systeem heb je wel een boormachine nodig, maar die heb je toch al bij de hand voor het canvasboard inlijsten. Verder heb je geen extra hulp nodig.

Productinformatie canvas lijst

Baklijsten zijn verkrijgbaar bij veel van onze canvas varianten. Zowel bij een enkele foto op canvas doek als een fotocollage op canvas kun jij een baklijst kopen. Onthoud hierbij wel dat de lijsten enkel geschikt zijn voor doeken met houten frame van 2 centimeter dik.

Een canvas lijst wordt ook wel eens houten lijst genoemd, maar ze worden niet echt van hout gemaakt. De lijst wordt gemaakt van kunststof en heeft een duidelijk structuur van houtnerf wat jouw foto een robuuste look geeft. Een schilderij inlijsten kan met lijsten die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, waaronder een baklijst zwart of houtkleurig. Deze keuze maak je tijdens het bestellen in onze online editor.

Baklijst zwart

Een donkergekleurde lijst, zoals deze baklijst zwart, is erg geschikt om een fraai contrast te vormen tussen een lichte foto op een lichte muur. Fotolijsten en passe partouts hebben vaak ook een zwarte kleur en dat is met de reden dat het voor een luxe uitstraling zorgt. Ook maakt een baklijst een schilderij met zwart-witte kleur of foto op canvas met tekst helemaal af.

Houtkleurige baklijst

Een houtkleurige of blanke baklijst is heel erg geschikt voor foto's van personen. De houtkleur matcht namelijk heel mooi met huidskleuren. Daarnaast heeft een baklijst met houtkleur een natuurlijke uitstraling.

Net zoals dat het canvas materiaal een uitstekende kwaliteit heeft, is ook iedere canvas lijst stevig en van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit betekent niet dat je een fortuin betaalt voor een wanddecoratie canvas en lijst. Je kunt bij Topdoek zowel canvas als baklijsten goedkoop bestellen. Zo'n vriendelijke prijs voor een product waar je nog jaren van kunt genieten, vind je nergens anders!

Canvas met lijst bestellen

Er zijn bij Topdoek twee manieren waarop je goedkope baklijsten kunt bestellen. De eerste optie is het toevoegen van een baklijst als extra optie aan jouw bestelling van tekst afdrukken op canvas. Dit is de meest gekozen als meest eenvoudige optie. Jouw lijst voor schildersdoek wordt namelijk gelijktijdig met jouw foto op canvas bezorgd en kun je de muurdecoratie in één keer bevestigen.

Als je in het verleden al eens een canvas doek hebt besteld, kun je ook achteraf nog een frame voor canvas kopen. Meet hiervoor op welke maat jouw decoratie heeft, zodat je een baklijst in de juiste maat bestelt.

Je vindt baklijsten in diverse maten op onze website. Van 20 x 30 cm en 40 x 40 cm tot 50 x 70 cm en nog veel groter.

Ben jij helemaal fan van foto's op canvas doeken laten printen en wil je dat jouw decoratie ook zonder lijst een robuuste uitstraling heeft? Dan zijn onze meerluiken het canvas product waar je naar op zoek bent. Met een drieluik als absolute favoriet geef je jouw foto een leuke toevoeging. Bovendien heb je geen baklijst nodig om deze decoratie nog opvallender te maken.

Voor welke optie je ook een lijst voor het canvas doek wilt bestellen, bij Topdoek zit je perfect. Bepaal eerst wat voor soort foto('s) je op canvas wilt laten printen, kies het formaat en maak de bestelling af met een baklijst!