• Al meer dan 500.000 doeken geleverd
 • GRATIS verzending vanaf € 48,-
 • Goedkoopste van Nederland!

Een moment geduld aub..

Hoe je jouw oude voordeur-naambordje moet verwijderen en vervangen

Een nieuw naambordje op je voordeur kan een frisse uitstraling geven aan je huis en een persoonlijk tintje toevoegen. Maar voordat je kunt genieten van je nieuwe naambordje, moet je eerst het oude verwijderen. In deze stapsgewijze handleiding bespreken we de eenvoudige stappen om een oud voordeur-naambordje te verwijderen en te vervangen. Of het nu gaat om een bordje van plastic, hout, metaal of een ander materiaal, met de juiste gereedschappen en een beetje geduld kun je deze klus gemakkelijk zelf klaren.

Stap 1; Verzamel de benodigde materialen

Voordat je begint, is het belangrijk om alle benodigde materialen bij de hand te hebben. Hier is een lijst van de items die je nodig hebt:

 • Een platte schroevendraaier
 • Een kruiskopschroevendraaier
 • Een tang (afhankelijk van het type bevestiging)
 • Een nieuw naambordje
 • Bevestigingsmateriaal voor het nieuwe naambordje (zoals schroeven en een boor)
 • Een meetlint
 • Een potlood
 • Eventuele extra versieringen (indien gewenst)

Stap 2; Verwijder het oude naambordje

Voordat je begint met het verwijderen van het oude naambordje, is het belangrijk om te weten hoe het is bevestigd. Meestal zijn naambordjes op de deur vastgeschroefd, gelijmd of met dubbelzijdige tape bevestigd. Volg deze stappen om het oude naambordje te verwijderen:

 1. Inspecteer het naambordje en zoek naar eventuele schroeven waarmee het is bevestigd. Deze kunnen zich aan de voorkant, achterkant of zijkanten van het naambordje bevinden.
 2. Gebruik de juiste schroevendraaier (plat of kruiskop) om de schroeven los te draaien. Draai de schroeven volledig uit en leg ze opzij.
 3. Als het naambordje niet met schroeven is bevestigd, controleer dan of het is gelijmd of met dubbelzijdige tape is bevestigd. Gebruik een platte schroevendraaier om dan voorzichtig langs de randen van het naambordje te wrikken en het langzaam los te maken.
 4. Als er nog steeds weerstand is, gebruik dan een tang om eventuele nietjes, klemmetjes of andere bevestigingsmiddelen los te maken. Wees voorzichtig en voorkom beschadiging van de deur.

Stap 3; Meet de positie

Nadat je het oude naambordje hebt verwijderd, moet je ervoor zorgen dat de deur schoon en vrij van eventuele resten is. Vermijd hierbij het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, om schade op de deur te voorkomen. Gebruik een zachte doek en milde reinigingsmiddelen om het oppervlak van de deur voor te bereiden op het nieuwe naambordje.

Daarna is het tijd om de positie van het nieuwe naambordje te bepalen. Gebruik een meetlint om de gewenste hoogte en centrering van het naambordje te bepalen. Markeer deze positie met een potlood, zodat je later gemakkelijk kunt zien waar het naambordje moet worden bevestigd.

Stap 4; Bevestig het nieuwe naambordje

Nu je de positie hebt gemarkeerd, kun je het nieuwe naambordje bevestigen. De bevestigingsmethode kan variëren afhankelijk van het type naambordje en het bevestigingsmateriaal dat je hebt gekozen. Hier zijn twee veelvoorkomende methoden:

 • Schroeven; Als het nieuwe naambordje schroefgaten heeft, plaats je het bordje op de gemarkeerde positie en zorg je ervoor dat het recht is. Gebruik een potlood om de schroefgaten op de juiste positie op de deur te markeren, zodat je weet waar je de gaten moet boren. Gebruik een schroevendraaier om de schroeven door de voorgeboorde gaten in het naambordje te bevestigen en in de deur te draaien. Zorg ervoor dat de schroeven stevig worden vastgedraaid, maar niet zo strak dat ze schade aan het naambordje of de deur veroorzaken. Controleer daarna of het naambordje stevig en recht hangt. Pas indien nodig de schroeven aan om de positie van het naambordje aan te passen.
 • Dubbelzijdige tape; Als het nieuwe naambordje geen schroefgaten heeft, kun je dubbelzijde tape gebruiken om het bordje op zijn plaats te houden. Knip een stuk tape op maat en plak het op de achterkant van het naambordje. Verwijder de beschermende laag van de tape en druk het bordje stevig op de gemarkeerde positie op de deur. Zorg ervoor dat je het bordje recht plaatst en goed aandrukt om een stevige hechting te garanderen. Geef de tape wat tijd om zich goed te hechten aan de deur, en controleer daarna of het naambordje stevig is bevestigd en recht hangt. Pas indien nodig de positie aan of gebruik meer tape om extra stevigheid te garanderen.

Stap 5; Voeg extra versieringen toe

Als je wilt, kun je wat extra versieringen toevoegen om het nieuwe naambordje op te fleuren. Dit kan variëren van kleine decoratieve elementen tot verfijnde randjes rondom het bordje. Kies iets wat past bij de stijl van je huis en de uitstraling die je wilt creëren. Zorg ervoor dat de extra versieringen stevig en veilig zijn bevestigd zonder de functionaliteit van het naambordje in gevaar te brengen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid en weersbestendigheid ervan. Zorg ervoor dat de materialen die je gebruikt geschikt zijn voor buitengebruik en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Experimenteer met verschillende ideeën en laat je creativiteit de vrije loop.

Met deze stapsgewijze handleiding ben je nu in staat om je oude voordeur-naambordje te verwijderen en te vervangen door een nieuw en verfrissend bordje. Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen en materialen bij de hand hebt voordat je begint. Neem de tijd om rustig en voorzichtig de oude bevestiging los te maken en de deur schoon te maken voordat je het nieuwe naambordje bevestigt. Met een beetje geduld en aandacht voor detail zal je voordeur er weer stralend uitzien met een persoonlijk tintje wat je gasten begroet.